MARKANTI speelt “Bed en Broodje”

Na maanden van repeteren is het zover; de leden van toneelgroep Markanti zetten weer een vrolijk stuk op de planken met de toepasselijke titel ‘Bed en Broodje’, geschreven door Carl Slotboom. Met een negental spelers die de lachspieren van het publiek vast en zeker weer weten te beroeren tijdens een gezellige avond uit.

Bij Bed en Broodje  Walberg druppelen één voor één de gasten binnen; Gré Visser (Anja van Eersel) en haar zoon Guus (Arjan van Gerner), Cora Mansfeld (Jolanda van der Hoeven) en haar zoon Pim (Anton Crijns) en bovendien Henny Schipper (José Jacob). Cora komt uitsluitend voor haar rust, hoewel ze bang is daar met haar niet al te snuggere zoon niet aan toe te komen.

Roos Walberg (Tamara Eppink), de dochter van Bed en Broodje eigenaar Harm Walberg (Frans van Gennep), heeft voor haar vader een “blind date” geregeld. Die “blind date” is al onderweg en Harm weet van niets. Gré heeft, zonder dat haar zoon ervan op de hoogte is, een huwelijksadvertentie geplaatst voor haar zoon. Ze heeft met de dame die reageerde afgesproken in Bed en Broodje Walberg.

Henny zit met een probleem en de buurman van de Walbergs  Joris Akkerman (Hans Docter) heeft haar beloofd iemand te sturen die het probleem wel kan oplossen. Dan verschijnt Jacky Postma (Jelly Stoevelaar) en terwijl Roos, Gré en Henny alledrie denken dat ze voor hen gekomen is blijkt de vork toch heel anders in de steel te zitten.

Voldoende ingrediënten dus om er een leuk stuk van te maken voor jong en oud. Regisseur Jannie de Jager wordt voor licht en geluid terzijde gestaan door Fantalusion.  De Markante Schilders hebben weer voor een prachtig decor gezorgd.

Speeldagen
Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober wordt het stuk in de Hoeksteen te Swifterbant opgevoerd. Entree aan de zaal € 7,50. In de voorverkoop ( 27 oktober 19.00 – 20.00 Foyer Hoeksteen en dagelijks op Noordsingel 43 bij Alice Winters) € 5,–.