Koningsspelen 2015

Ook in 2015 worden er op verschillende plekken in de gemeente Dronten weer Koningsspelen georganiseerd door- en in samenwerking met buurtsportcoaches. Op deze pagina ziet u een overzicht wat er per kern wordt georganiseerd.

Dronten

Op vrijdag 24 april worden de Koningsspelen bij diverse sportverenigingen aan de Educalaan in Dronten gehouden voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Vorig jaar was dit een groot succes met een opkomst van ruim 500 kinderen. Ook dit jaar pakken we weer uit mogen we zelfs ruim 1000 kinderen verwelkomen.

Biddinghuizen

Op verschillende plekken in het dorp (Sportvelden en ’t Noaberpark) worden voor de drie scholen van Biddinghuizen de Koningsspelen gehouden. Door lokale sportaanbieders worden verschillende activiteiten georganiseerd voor 260 kinderen. Het wordt een leuke dag boordevol plezier!

Swifterbant

Rondom en op de velden van Swift ’64 en in gymzaal Noordhoren worden de Koningsspelen voor de drie basisscholen in Swifterbant gehouden. Van 10:00 tot 14:00 uur gaan 356 kinderen zich deze dag in het zweet werken tijdens het beoefenen van verschillende sportactiviteiten zoals Free-run, voetbal, dans (Swift ’64), bootcamp (o.l.v. Chakti) en Outdoor activiteiten door Zwaan Buitensport.

Bron: Gemeente Dronten / Sport in Dronten