Kinderen geven na 8 lessen een concert

Swifterbant – Zo’n 40 jongens en meisjes uit Swifterbant en Biddinghuizen geven vrijdag, na acht groepslessen op een koperen blaasinstrument, een trommel of een xylofoon, een heus concert in De Hoeksteen in Swifterbant.

Scholenproject

Het is het dertiende jaar dat de muziekverenigingen Amor Musae uit Swifterbant en Maris Sonores uit Biddinghuizen in samenwerking met Meerpaal/CKV een scholenproject voor kinderen uit groep 5/6 van de zes basisscholen organiseren.

Kennismaking met instrument

Het project start met een kennismakingsles voor de scholen door Rudolf Weges en Ciska Terpstra, de twee docenten van Meerplaal/CKV. In die les krijgen alle kinderen een half uur les op een koperen blaasinstrument en een half uur groepsles op slagwerkinstrumenten zowel ritmisch (trommel) als melodisch (xylofoon).

Daarna kunnen de kinderen ervoor kiezen voor een klein bedrag acht groepslessen te volgen op deze instrumenten. Meerpaal/CKV verzorgt de lessen op locatie in Swifterbant en Biddinghuizen en de muziekverenigingen zorgen voor een passend instrument.

Zeventig jongeren musiceren samen

Als slot van het project geven de leerlingen een concert samen met de jeugd van beide verenigingen. Er musiceren dan zo’n 70 jongeren samen. Natuurlijk laten de jeugdorkesten ook een paar stukjes muziek horen. Dit slotconcert is beurtelings in Biddinghuizen en Swifterbant. Deze keer is Swifterbant dus aan de beurt.

Daverend applaus

‘Het is altijd verbazend te horen en zien wat de kinderen al kunnen na zo’n korte tijd’, aldus Ankie van Gennep van Amor Musae. ‘Het hoogtepunt is een gezamenlijk optreden van alle leerlingen van het project samen met de jeugdorkesten. De kinderen krijgen natuurlijk een daverend applaus. En tot slot reikt een afgevaardigde van Meerpaal/CKV aan alle projectleerlingen een mooi certificaat uit. Voor iedereen een leuke manier om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken. En wie weet zien we een aantal van deze enthousiaste leerlingen over een poosje terug in de orkesten van Maris Sonores of Amor Musae’.

Bron: Flevopost