Kinderen De Duykeldam in Swifterbant onthullen nieuw logo

Kinderen De Duykeldam in Swifterbant onthullen nieuw logo

Basisschool De Duykeldam in Swifterbant heeft op 22 september een nieuw logo onthuld samen met de hele school.

De naam Duykeldam komt uit de zestiende eeuw en was de betiteling van een dam, welke strand of voorland van dijken tegen afslag moest bescherming. De Duykeldam is een Daltonschool en is bezig om allerlei onderwijsvernieuwingen in te voeren. In dit kader is de school toe aan iets nieuws en heeft gekozen voor een heel ander logo voor de school. Dit logo heeft te maken met de Duykeldam en met het Dalton onderwijs. Het is een kind geworden die duikelt over een dam. In het logo zijn vijf verschillende kleuren verwerkt. Deze hebben te maken met de 5 kernwaarden van het Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, reflectie, efficiency en samenwerken zijn terug te zien in de dam.

Geel staat voor creativiteit en fantasie. Groen staat voor natuur en leven, maar ook voor gezelligheid en vrijheid. Blauw staat voor eerlijkheid, verstandigheid en (hard) werken. Rose staat voor blijdschap en paars staat voor vredelievend.

Op het nieuwe logo staat nu duidelijk dat De Duykeldam een Daltonschool is. De kinderen hebben een leuke sleutelhanger meegekregen met het nieuwe logo erop.