Kinderboerderij De Bambihof

Zaterdag 6 oktober is het 50-jarig bestaan van de Bambihof gevierd tevens werd er aandacht geschonken aan het feit dat Jan de Lange 40 jaar vrijwilliger is bij de Bambihof. Om 10 uur werd er door de voorzitter Rudi Maerman teruggeblikt op het 50-jarig bestaan van de Bambihof waar verschillende hoogtepunten van de 50 jaar werden aangehaald. Zeker van de beginjaren ook de mensen van het eerste uur werden hierbij genoemd de initiatiefnemers die het samen met de bewoners van het dorp de eerste bouw hebben opgenomen.

Het hele bestaan steunt op de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die vele uren besteden aan de Bambihof dit al 50 jaar en nu nog steeds. Zo komen we bij een vrijwilliger die zich al 40 jaar inzet voor de Bambihof Jan de Lange die geprezen word voor zijn tomeloze inzet die hij heeft voor de Bambihof soms dag en nacht in de lammer tijd gaat hij soms een paar keer per nacht kijken of alles goed gaat hij is haast 24 uur inzetbaar.

Na dit alles kreeg de burgemeester het woord die ook nog een keer terugkeek op de 40 jaar van Jan. En de inzet van de vrijwilligers van Swifterbant die de Bambihof hebben gemaakt tot het park waar door vele bewoners al 3 generaties lang van genieten.

Als laatste van het officiële gedeelte werden er 2 nieuwe dieren vrijgelaten nl 2 alpaca’s 1 geschonken door de firma Weevers dit met het oog op het verleden nl het eerste dier dat in de Bambihof kwam was de bok van Weevers en nu na 50 jaar weer een dier van Weevers

Na alle officiële woorden was het domein aan de kinderen die konden worden geschminkt en er stonden 2 springkussens de andere aanwezigen gingen vele verhalen ophalen over het verleden van de Bambihof onder het genot van koffie en gebak en voor de kinderen was er cake dat ze konden versieren met allerlei lekkers dit is de hele dag doorgegaan waar veel mensen gebruik van hebben gemaakt waar zeker het mooie weer parten in heeft gespeeld.