Kinderboekenweek reist mee door de tijd

Woensdagmiddag 30 september gaat de landelijke Kinderboekenweek van start. Tijdens deze week vinden er allemaal leuke activiteiten plaats in de bibliotheken van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Het thema van dit jaar is geschiedenis en alle activiteiten sluiten hierbij aan. Kijk op flevomeerbibliotheek.nl voor het hele programma en haal ook snel je kaartjes, want vol = echt vol!

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Startmiddag

Woensdagmiddag 30 september vanaf 14.00 uur starten de feestelijkheden. Kom ook, reis gezellig mee, er is van alles te beleven! Haal het boekje ‘Tijdreizen’, een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Ook hebben we een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan. Ook kun je meedoen aan een kleurwedstrijd of de boekenruil via de ‘ruil je eigen boek’-kast.

Swifterbant

In de bibliotheek in Swifterbant ziet het programma er als volgt uit:

Woensdag 30 september       Voorlezen – 14.00 tot 15.00 uur en 15.00 tot 16.00 uur

Woensdag 30 september       Oudhollandse spelletjes en sport – 14.00 tot 16.00 uur

Dinsdag 6 oktober                  Spel ‘Tijdreis je wijs’ – 15.30 – 16.30 uur

Vrijdag 9 oktober                   Schrijf mee met Anneke Eising – 15.30 tot 16.30 uur

 

Over Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk. Dit jaar is het thema geschiedenis onder de titel En toen?

Het geschenk is geschreven door Arend van Dam en Mylo Freeman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2020 is van 30 september t/m 11 oktober.