Kerstdorp Swifterbant 2016

Kerstdorp Swifterbant 2016

17 december is het dan zover! Jongeren belangen Swifterbant organiseert voor het tweede jaar het Kerstdorp Swifterbant! Het Kerstdorp wordt opgebouwd in dorpspark de Greente en zal vanaf 18.00 uur geopend zijn! Om 22.00 uur zal het kerstdorp weer sluiten. Wij hopen u te mogen verwelkomen!

In het Kerstdorp draait het om de echte kerstsfeer van gezellig samen zijn en niet om de commerciële kant van kerst. Kerst zoals kerst bedoeld is! Het kerstdorp wordt volledig georganiseerd met mensen en ondernemers uit het dorp! Zo wil Jongeren belangen de saamhorigheid binnen het dorp bevorderen! Aangezien alle kramen voor de kosten van Jongeren belangen zijn, kan iedere dorpeling gratis gebruik maken van een kraam! Zo krijgen ook de kleine hobby clubs en de kleinere ondernemers of de particulieren de kans om hieraan deel te nemen! Waarom allerlei mensen en ondernemingen van buiten het dorp halen, als er zoveel leuke mensen en bedrijven binnen ons dorp zijn? In het kerstdorp wordt een €0,50 beleid gehanteerd. Zo kunnen ook de mensen met een kleinere portemonnee genieten van een heerlijk avond uit!

Er is volop gedacht aan de kinderen, want als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders dik tevreden! Onze hoofdsponsor 4 fun neemt een heus winter/kerst springkussen mee naar het dorp! Ook delen ze gratis suikerspinnen uit en verzorgen ze heerlijke verse broodjes beenham, bereid waar u bij staat! 4fun heeft Jongeren belangen ook geholpen met verschillende organisatorische zaken, dus een echte aanwinst binnen de organisatie en voor het kerstdorp! CreaDoe staat er met een knutselkraam voor de kinderen, maar ook Linda Matena van By Lm, zal voor de kinderen een leuke kerstactiviteit bieden! De alom bekende timmerclub sluit de lijn van knutselen, want ook zij zijn van de partij! Diverse bedrijven en winkeliers, maar ook particulieren doen geheel belangeloos mee en bieden hun waren aan voor maar €0,50!

Op het podium zijn er diverse optredens. Heartbeat 4 kids zal de avond om 18.00 uur openen met prachtige kerstliedjes! Vervolgens zal Ada Groenewoud een mooi kerstverhaal voorlezen. Amor musea komt zelfs voor hun concert eerst nog optreden in het kerstdorp en ook Swift64 dans zal een prachtige dans uitvoering geven! Natuurljk allemaal in het teken van kerst! Verder zijn er allemaal kramen met eten en drinken en valt er heel veel te leren en te kopen! Zelfs de dieren komen dit jaar ruim aan bod! Kortom een super gezellige avond uit voor het hele gezin, want ook aan de tieners is gedacht! Zij beschikken voor eenmaal wel over een eigen jeugdhonk in ons prachtige dorp! Jeugdhonk de Iglo zal vanaf 18.00 uur geopend zijn! Coloriet/pluspunt heeft een kraam in het kerstdorp! Zij maken tijdens de dagbesteding van de oudere mensen uit ons dorp prachtige waxine houders, ook deze zullen in het kerstdorp aangeboden worden!

Jongeren belangen is enorm trots op de samenwerking tussen al deze partijen! Inmiddels 40 deelnemers! Wie had dat gedacht? Ook de enorme lijst vrijwilligers is boven verwachting en wederom heeft de jeugd hier een zeer groot aandeel in! Maanden mee denken, mee organiseren, de hele dag opbouwen, ’s avonds diverse kramen beheren en dan ook nog alles opruimen. Diep respect voor alle mensen die deze passie met ons delen! De organisatie hoopt wederom op een enorm succes, maar hun doel is reeds behaald, wederom samenwerking in het dorp en mensen die zich geheel belangeloos keihard inzetten voor een top sfeer! Dat is waar het in een dorp om gaat, maar dat is zeker waar we met kerst bij stil willen staan.

Meer informatie: jongerenbelangenswifterbant@gmail.com