Kerstconcert met samenzang te Swifterbant

Op vrijdag 18 december houden de zanggroep Nil Volentibus Arduum en brassband Amor Musae een gezamenlijk kerstconcert met samenzang in de Hoeksteen in Swifterbant. Beide muzikale groepen zullen ieder afzonderlijk optreden maar ook zullen zij enkele muziekwerken gezamenlijk uitvoeren. Tevens zal het jeugdorkest JAM (Jeugdorkest Amor Musae) haar medewerking verlenen. De bekende kerstliederen zoals Komt allen tezamen en Stille Nacht worden gezamenlijk gezongen door koor en publiek.

Zanggroep “Nil Volentibuis Arduum”(NVA) hetgeen betekent: Niets is moeilijk voor hen die willen is in 1968 opgericht als een gelegenheidskoortje ten behoeve van een jeugddienst in Swifterbant. Het koor is inmiddels uitgegroeid tot 45 leden. Zij zingen Nederlands, Engels en Duits en staan onder leiding van Jaco Mulder uit Emmeloord. Hij is sinds 1993 de dirigent en schrijft ook zelf repertoire en muziek in de meest uitlopende stijlen. Het koor treedt o. a. op in kerken, bejaardenhuizen en op korendagen.

Amor Musae (liefde voor muziek) is eveneens in 1968 opgericht en bestaat uit de afdelingen malletband, twirl en brassband. De brassband heeft een voorgeschreven bezetting van ongeveer 25 koperblazers aangevuld met slagwerk en speelt muziekstijlen van Beat tot Bach. JAM is het opleidingsorkest van de brassband. Beide orkesten worden gedirigeerd door Martijn de Lange-Duijster.

Het concert begint om 20.00 uur. Er zal geen pauze zijn en het concert zal tot ongeveer 21.15 uur duren. De toegang is gratis maar bij de uitgang zal een collecte worden gehouden.

kerstconcert-met-samenzang-swifterbant-de-hoeksteen-poster