Kavel Swifterpark lijkt geen verspilling gemeenschapsgeld

Kavel Swifterpark lijkt geen verspilling gemeenschapsgeld

De provincie lijkt niet te veel te betalen voor een stuk grond bij Swifterbant waarop het natuurproject Swifterpark moet worden gerealiseerd. Dat blijkt uit recente taxaties waar Omroep Flevoland navraag naar heeft gedaan.

Omwonenden vinden het vreemd dat eigenaar Van Dalen bij de provincie claimt dat zijn grond door het natuurproject 1,6 miljoen euro minder waard wordt, terwijl hij maar 122.000 euro aan ProRail heeft betaald. Zij vermoeden dat er gemeenschapsgeld wordt verspild als de provincie Van Dalen volledig compenseert.

De claim van Van Dalen lijkt niet te hoog. Omroep Flevoland hoort dat de grond recent opnieuw is getaxeerd voor minimaal 1,6 miljoen euro. ProRail zegt de grond goedkoop te hebben aangeboden omdat de nieuwe eigenaar nog veel geld kwijt is om de kavel geschikt te maken voor agrarisch gebruik of natuur.

Swifterpark is een van de 22 projecten van Nieuwe Natuur, die de provincie in heel Flevoland wil realiseren. Het plan is dat wandelaars en fietsers tussen paarden en koeien kunnen bewegen.

Bron: Omroep Flevoland