Kamerkoor Vox Flevium geeft eerste concert onder leiding van nieuwe dirigent

Kamerkoor Vox Flevium geeft eerste concert onder leiding van nieuwe dirigent

Vanavond geeft Kamerkoor Vox Flevium haar eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent van het koor: Francis Evers. Het thema van het concert is: Love Songs. Sinds januari 2016 staat het koor onder leiding van Francis. De afgelopen periode is gebruikt om aan elkaar te wennen en nieuwe stukken op het repertoire te zetten voor dit concert. Spannend en uitdagend.

Vox Flevium

Kamerkoor Vox Flevium is een regionaal koor met ambitie. Daarnaast is het ook een leuke, gezellige groep waar mensen, die graag met de zangkunst bezig zijn, zich thuis voelen. We zijn een Kamerkoor met inmiddels zevenentwintig leden dat in oktober 1999 is opgericht. Sinds die tijd werken we ononderbroken aan presentatie en repertoire. Ons repertoire is breed van opzet; van middeleeuws tot hedendaags, van close harmony tot (modern) klassiek, van gedragen tot uitbundig. Samen werken we er aan om een behoorlijk niveau te bereiken, o.a. door koorvorming maar ook door individuele studie. De leden komen uit diverse plaatsen in Oostelijk Flevoland, en de Noordoostpolder.

De dirigent

Het koor heeft in Francis Evers een dirigent gevonden, die met haar muzikale ideeën en brede repertoirekennis het koor kan inspireren en op een hoger niveau kan brengen. Francis is dirigent en zangeres. In 2001 heeft zij haar eerste fase diploma klassiek zang behaald aan het conservatorium te Zwolle. Zij heeft gestudeerd bij Riekje Bakker en bij Cora Canne Meijer. Haar bijvak was piano, na vele jaren orgellessen te hebben gehad. Solistisch zingt zij regelmatig de altpartij in Bachcantates en verder verleent zij als solist haar medewerking aan diverse koren. Vanaf 2004 heeft zij vele koren in de omgeving stemvorming en koorvorming gegeven. Ook heeft zij een aantal jaren als zangdocent les gegeven aan de basiscursus koordirectie van het Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF). In 2009 heeft zij een kamerkoor opgericht in Lelystad (KamerKoorLelystad-KKL) en sindsdien is zij contactstudent koordirectie op bachelorniveau bij Klaas Stok. In 2011 is zij toegelaten als student met hoofdvak koordirectie aan het conservatorium van Zwolle.

Aan dit concert wordt meegewerkt door de solisten Marieke Vos, dwarsfluit en Jan Kreuter, piano

Het concert wordt gegeven op 27 mei 2016 in de Hoeksteen in Swifterbant, aanvang 20.15 uur. Toegangskaarten € 10,00. Contact via www.voxflevium.nl

kamerkoor-vox-flevium-geeft-eerste-concert-onder-leiding-van-nieuwe-dirigent-poster