Jan-Albert Ernsten exposeert in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Jan-Albert Ernsten exposeert in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Vanaf 7 juli exposeert amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten twee maanden in de bibliotheken van Swifterbant en Biddinghuizen. Hij maakt expressieve olieverf schilderijen van bekende en onbekende mensen, jong en oud, kleurrijk en in krachtig zwart-wit. De emoties spatten van het doek.

De expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheken.

Jan-Albert Ernsten

Als kind tekende Jan-Albert Ernsten al graag en veel. Hij zag hoe zijn vader veel plezier beleefde aan het schilderen met olieverf. Toch duurde het tot 2009 totdat hij zelf een teken / schildercursus bij de Kubus in Lelystad ging volgen. Eerst schilderde Ernsten met acrylverf, maar al snel ontdekte hij dat hij letterlijk en figuurlijk beter uit de verf kwam met olieverf. In zijn dagelijks werk wordt hij geconfronteerd met veel emoties. Door te schilderen blijft hij in balans, het is de brug naar rust en ontspanning. Het overkoepelende thema van zijn werk is de menselijke emotie in al zijn facetten. Hij schildert mensen zoals ze zijn: mooi, lelijk, blij, verdrietig, uitbundig of ingetogen. Daarbij heeft hij de voorkeur voor mensen uit andere culturen en zet hij ook graag geregeld een popster op het doek ( Bono, Tina Turner, Mick Jagger ) Door het volgen van schilderlessen en workshops blijft Ernsten zich ontwikkelen in het treffen van emoties op het doek en krijgt hij steeds meer een eigen karakteristieke stijl.

Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van zijn werk. Jan-Albert maakt ook graag een doek op verzoek. Via de contactpagina van zijn website kun je makkelijk met hem in contact komen. De schilderijen die in de bibliotheken hangen zijn ook te koop. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Esperanza Bolivia (www.esperanza-bolivia.nl).