IVN Jeugdnatuurclub Swifterbant heeft ruimte voor nieuwe deelnemers

Sinds een aantal jaren jaar is er een natuurclub in Swifterbant voor kinderen van 7-12 jaar die één keer per maand de natuur in gaan en waar wat verteld wordt over de natuur. Op dit moment zijn de kinderen ingedeeld in twee groepen. Vooral bij de groep op de eerste woensdag van de maand is er momenteel ruimte voor extra kinderen.

Wat doen we zoal
Elk jaar hebben we een rode draad waar we elke bijeenkomst kort op terugkomen. In 2015 is dat de bodem n.a.v. het Jaar van de Bodem. De afgelopen jaren hebben we als rode draad gehad de Spreeuw, water en de bij. Daarnaast doen we leuke dingen in het bos met de kinderen die dat willen. Zo gaan we in oktober a.s. een paddenstoelenspeurtocht houden en elke maand is het een leuke middag met spel en leerzame momenten in de natuur. Doel is natuurlijk de kinderen liefde voor de natuur bij te brengen en hen de natuur te laten beleven. Afgelopen jaar zijn we ook aanwezig geweest bij het ringen van kerkuilen.

Meedoen?
De bijeenkomsten zijn of de 1e of 3e woensdagmiddag van de maand. Dit afhankelijk van de groep. We starten om 14:00 uur en stopen om 15:30 uur.

De kosten voor een jaar zijn €10,00. (september tot en met juni). Wil je meedoen? Dat kan door je op te geven via de website www.ivn.nl/dronten. Ook kan je bellen met 0321-331112.

Jeugdnatuurclub