Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 18 november is Sinterklaas weer naar Swifterbant gekomen. Iets voor 14:00 uur, een kwartier later dan gepland, kwam hij samen met zijn Zwarte Pieten aan op de kruising Hertenkamplaan x Sneeuwklokjesveld.

Hier werden zij door allemaal enthousiaste kinderen ontvangen die daar vol spanning stonden te wachten. De vertraging kwam omdat Sinterklaas onderweg met zijn paard was gevallen. Door de val kon het paard niet meer verder en was Sinterklaas zijn geheugen kwijt. Gelukkig konden ze met de pakjesboot verder. Tijdens de optocht naar de Hoeksteen werd er gezongen en stapte Sinterklaas af om alle kindertjes een handje te geven. Dit jaar waren er veel Zwarte Pieten mee en hebben de kindjes weer voorzien van lekker pepernoten en schuimpjes. Aangekomen bij de Hoeksteen werd Sinterklaas een warm welkom geheten door burgermeester Aat de Jonge.

Binnen ging het feest verder en werd de EHBO-piet opgeroepen. Zij heeft Sinterklaas onderzocht en met een flinke hand pepernoten in zijn mijter kwam zijn geheugen weer terug. Daarna kon er gestart worden met het uitreiken van de prijzen van de tekenwedstrijd. Aansluitend zijn er nog Sinterklaasliedjes gezongen en gingen de kinderen met een lekkere chocoladeletter, mede mogelijk gemaakt door de Winkeliersvereniging Swifterbant, naar huis.