Hoe verkoop je kinderpostzegels? Door “Netjes te vragen en aardig te kijken”

Hoe verkoop je kinderpostzegels? Door “Netjes te vragen en aardig te kijken”

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Duykeldam uit Swifterbant konden woensdag niet wachten om langs de deuren te gaan om postzegels en andere leuke producten te verkopen.

Nieck en Joëlle willen zoveel mogelijk verkopen. Als je als school het meeste verkocht hebt, kun je een dagje Duinrell winnen. Nieck: “Een dagje Duinrell, wie wil dat nu niet?”. Nieck en Joëlle hebben een speciale tactiek bedacht om zoveel mogelijk te verkopen: “We gaan het gewoon netjes vragen en aardig kijken, niet boos”. De leerlingen hebben tot en met 3 oktober om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

“Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn”, aldus Stichting Kinderpostzegels Nederland. Naast postzegels van de Fabeltjeskrant kun je dit jaar ook kaarten, stoffen tasjes van Pippi Langkous, theedoosjes, tulpenbollen en pleisters kopen.

Foto is gemaakt door Fred Veenman