Heren volleybal Swift ‘64 gaan voor kampioenschap In een overvolle Steiger in Swifterbant werd zaterdag 21 maart dé wedstrijd gespeeld van de competitie: Swift ’64 tegen Langhenkel uit Heerde. Het enthousiaste publiek was getuige van een spectaculaire wedstrijd op weg naar het kampioenschap.

In het begin leek het een moeilijk strijd te worden. Swift maakte veel fouten en was vooral niet scherp. De eerste set ging dan ook net verloren met 22 – 25. De steun van het thuispubliek was onmisbaar en in de volgende sets lieten zij met spandoeken, toeters en trommels en een goede sfeer duidelijk horen en zien voor wie zij gekomen waren.

Kwaliteit

De heren van Swift ‘64 zijn goed op elkaar ingespeeld en vochten zich met hun goede servicedruk terug in de tweede set. Aanvallers werden regelmatig volledig vrij gelaten en zij lieten de kans niet liggen om ongenadig de punten binnen te halen. De tweede set eindigde dan ook in een mooie 25 – 19.

Tijdens de derde set genoot het publiek van de kwaliteit van de volleyballers van Swift ’64. Wat Langhenkel ook probeerde, Swift loste het op. Aanvallen van de tegenstander werden perfect verdedigd om het daarna met korte metten zelf af te maken. Eindstand in een verdiende gewonnen set van 25 – 11.

Promotie

Hoewel de spanning nog even opliep in de laatste set liet Swift ’64 de winst niet meer lopen. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor de heren zich echt kampioen mogen noemen en de promotie kunnen vieren. Iedereen kan dit geweldige team nog één keer thuis zien spelen op zaterdag 11 april om 16.00 in de Steiger Swifterbant. Het kampioenschap wordt gevierd in de laatste uitwedstrijd op zaterdag 18 april om 17.00 in Nijkerk. 

Wil je ook bij een goede vereniging volleyballen en goed training krijgen? Kom dan eens langs op de trainingsdag op dinsdag om 19.15 uur in de Steiger. Ook voor heren 2 en dames ben je welkom. Daar is ook dezelfde prettige sfeer en wordt leuk en goed volleybal gespeeld.

 Meer weten? Kijk op de website: www.swiftvolleybal.nl