Herdenking op 4 mei in Swifterbant

Herdenking op 4 mei in Swifterbant

Steeds meer bewoners bezoeken door de jaren heen op 4 mei vooral het samenzijn buiten bij het monument in het Greentepark en missen daardoor het bezinnende deel van de herdenking, daarom zal dit jaar de bijeenkomst geheel buiten plaats vinden.

Iedereen mag aansluiten bij de Stille Tocht, dit kan door rond 19.45 uur te verzamelen bij de hoofdingang van kerkcentrum de Hoeksteen, tien voor acht vertrekt de stoet naar het Monument in het Greentepark. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteekplaats. Bij het monument worden we welkom geheten door de muziek van de Brassband van Amor Musae.

Na de Taptoe, de 2 minuten stilte en het Wilhelmus zal de kranslegging bij het monument plaatsvinden en mag ieder die dat wil bloemen leggen bij het monument. Wethouder van Amerongen zal het jaarthema ‘Geef vrijheid door’ toelichten en ook de vicevoorzitter van Dorpsbelangen Swifterbant zal spreken.

Groep 7 van PCB De Branding is uitgenodigd voor het project Adopteer een Monument en de leerlingen zullen een bijdrage leveren dat uitgewerkt wordt met behulp van Het Denkboek dat de scholen vanuit ‘het Nationaal Comité 4 en 5 mei’ hebben ontvangen.

Programma 4 mei 2017

19:45 uur – Dorpsbewoners die mee willen lopen in de stille tocht naar De Greente kunnen verzamelen voor hoofdingang van de Hoeksteen.
19:50 uur – Vertrek stille tocht naar De Greente. De Brassband van Amor Musae speelt muziek bij aankomst stille tocht op De Greente, aansluitende wordt de Taptoe geblazen
20:00 uur – Twee minuten stilte met aansluitend het Wilhelmus (Couplet I en VI)
Het leggen van de krans en bloemstukken. De namen van de organisaties en de personen worden hierbij voorgelezen.