Herdenking op 4 mei 2018 in Swifterbant weer geheel buiten

Herdenking op 4 mei in Swifterbant

Net als vorig jaar zal de herdenkingsbijeenkomst in Swifterbant geheel buiten plaats vinden. Iedereen mag aansluiten bij de Stille Tocht, dit kan door rond 19.45 uur te verzamelen buiten bij de hoofdingang van kerkcentrum de Hoeksteen, tien voor acht vertrekt de stoet naar het Monument in het Greentepark. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteekplaats.

Bij het monument worden we welkom geheten door muziek van de Brassband van Amor Musae. Na de Taptoe, de 2 minuten stilte en het Wilhelmus zal de kranslegging bij het monument plaatsvinden en nodigen we iedereen uit bloemen te leggen bij het monument.

Stadsdichter Martijn Nijdeken zal een zelfgeschreven gedichten voordragen. Pastoraal medewerker de heer Harm Feijen zal namens de gezamenlijke kerken de bezinning, Vrijheid geef je door, uitspreken. Kinderen van Groep 7 van OBS De Duykeldam zijn uitgenodigd voor het project Adopteer een Monument en zullen gedichtjes voordragen en een verhaal voorlezen. Theo den Hartog zal namens Dorpsbelangen het jaarthema ‘Verzet” nog toelichten in zijn dankwoord.