Henk Slump zet snelteststraten op

Twee ondernemers uit Flevoland, Henk Slump (van Slump catering & events en de AH Swifterbant) en Shafiq Yari, openen een coronasnelteststraat langs de A6 in Bant. Er wordt gebruik gemaakt van een, door het RIVM goedgekeurde, coronasneltest. De test wordt afgenomen door medewerkers die geschoold zijn door een medisch specialist. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend. Volgende week worden er ook in Zwolle en Biddinghuizen teststraten geopend. Dan is ook de gemeente Dronten van een commerciële snelteststraat voorzien.

‘’We hebben als ondernemers direct te maken met de gevolgen van het Covid-19 virus en medewerkers die getest moeten worden zijn soms 5 dagen niet inzetbaar. We zijn geïnspireerd door een ondernemer uit het oosten van het land die meerdere teststraten heeft, en sinds kort werken we nauw samen. We merken dat er ook in onze regio veel behoefte is aan een snelle testuitslag dus we hebben het initiatief genomen om vroegtijdig RIVM goedgekeurde testen te kopen’’, aldus Henk Slump. De twee ondernemers zijn daarnaast ook druk met de voorbereidingen van het openen van een teststraat in Zwolle en Biddinghuizen.

Uitslag in 15 minuten 

Alles is erop gericht om de mensen vakkundig en zo snel mogelijk te helpen. Via de website sneltestuitslag.nl kunnen mensen met coronaklachten een keuze maken uit de gewenste locatie en het tijdstip. Na het afnemen van de test ontvangt men na 15 minuten digitaal de uitslag. Bedrijven en instanties kunnen zich ook aanmelden en meerdere testen kopen zodat medewerkers met coronaklachten direct terecht kunnen.

De teststraat in Bant is inmiddels geopend. De teststraten in Zwolle en Biddinghuizen openen volgende week de deuren.

Een test kost € 75,00 per persoon. Voor meer informatie: www.sneltestuitslag.nl