Heel Nederland geeft, Dorcas voedselactie

Heel Nederland geeft, Dorcas voedselactie

Supermarkten, kerken, kinderen en ontzettend veel klanten in de winkel. Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie. 10.000 vrijwilligers zijn op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt.

Zaterdag 10 november 2018 wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Ook DEEN en Albert Heijn in Swifterbant doen mee aan deze actie. Helpt u/help jij mee? Dat kan door 2 uurtjes te helpen in de winkel of door producten te kopen die op het voedsellijstje staan. Kleine moeite groot plezier!

Voor wie?

In Oost-Europa zijn veel mensen arm. Soms moeten ze leven van een paar tientjes per maand. In de winter is dat extra moeilijk. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een blik bruine bonen of een pak rijst zijn dan meer dan welkom. In november zamelen we de producten in en sorteren ze. In de maanden daarna nemen de allerarmsten de pakketten in ontvangst. Daar zijn ze erg blij mee. Het geeft ze hoop te weten dat er mensen om hen geven.

In­ Swifterbant  wordt op zaterdag 10 november van 9 tot 17 uur de Dorcas Voedselactie gehouden bij DEEN en Albert Heijn. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd, ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale kerk bij de juiste mensen brengt.