Heel Holland Geeft, ook in Swifterbant

Heel Holland Geeft, ook in Swifterbant

Het is inmiddels ingeburgerd, de voedselhulpactie van Dorcas in Swifterbant. Afgelopen zaterdag staken zo’n 40 vrijwilligers de handen uit de mouwen om boodschappen in te zamelen voor Oost Europa. Bij Deen en Albert Heijn in Swifterbant kregen de klanten de kans om een extra boodschap te doen voor de naaste veraf. In totaal 72 dozen volgepakt met rijst, macaroni, bonen, thee, limonade, koek, tandenborstels en tandpasta werden ingezameld en daarnaast werd ook gul gegeven in de collecte bussen.

Namens Dorcas en de ontvangers van de pakketten heel hartelijk dank! De dozen gaan nu naar Andijk waar de pakketten per gezin samengesteld worden. Vrijwillige chauffeurs brengen de pakketten tot bij de mensen thuis voor wie het ontvangen van de doos een enorm cadeau is waarmee ze de winter weer wat beter door kunnen komen. Dorcas is een CBF goedgekeurde instantie die samenwerkt met de lokale organisaties om zo de pakketten bij de mensen die het het hardst nodig hebben te krijgen.

Een vraag die veel gesteld wordt is waarom gaan deze pakketten zover weg, ook in Nederland is armoede, dat is helaas zo en daar doen we ook wat aan via de voedselbanken waarvoor elke eerste zondag van de maand voedsel ingeleverd kan worden in De Hoeksteen. Ook zal er in december weer een pakketactie gehouden worden voor de naaste dichtbij en zijn er plaatselijke initiatieven waaraan u dagelijks kunt geven.

Alle gevers en alle vrijwilligers dank voor jullie bijdrage! Heeft u de stand gemist en wilt u alsnog geven of meer informatie dan kan dat via www.dorcas.nl