Heartbeat4kids en de Filistijnen

Heartbeat4kids en de Filistijnen

Zondagmiddag 3 februari speelde Heartbeat4kids samen met een groep kinderen van de Branding de musical Sterk en Moedig. De voorstelling speelde een schoolklas onder leiding van Juf Willianne en juf Luna. Ze gaan in gesprek met de klas over het thema: ”wie weet wat moed is?” Amber antwoord: “Moet? Niks moet…. Moeten doen we alleen op de wc zegt mijn vader altijd”. Ook zijn de kids het erover eens dat je vriendelijke reuzen hebt en minder vriendelijke… Even later verkleed de klas zich en komen de Filistijnen van de Branding meespelen in het verhaal van David en Goliath.

Al zingend en spelend beelden ze het verhaal uit. Nadat Goliath overwonnen is en de Filistijnen weggevlucht zijn gaat het gesprek in de klas verder, ken je nog meer voorbeelden van dappere en moedige mensen? De brandweer, politie, EHBO’ers maar ook Freek Vonk wordt genoemd. Met veel enthousiasme zingen de kids en ook de kinderen in de zaal zingen vrolijk mee. “Dat waren nog eens helden, op een bijzonder ogenblik, maar toch heel gewone mensen net als jij en ik!”

De zaal was goed gevuld en de techniek werd uitstekend verzorgd door techniekploeg Dronten. De kids speelden en zongen niet alleen voor het publiek en omdat ze het zelf zo leuk vinden maar ook voor Jantje Beton die er voor zorgt dat kinderen buiten kunnen spelen, ook in grote steden of asielzoekerscentra.