Grandioos pompoenenfeest in het Rivierduingebied

Zaterdag 15 oktober 2016 was het een drukte van belang bij de Kalverschuur aan de Visvijverweg tijdens de Pompoenenfeest

Zaterdag 15 oktober was het een drukte van belang bij de Kalverschuur aan de Visvijverweg. Een aantal dames van de activiteitencommissie van de Natuur en Milieucooperatie Rivierduingebied had een pompoenenfeest georganiseerd voor de kinderen uit de wijde omgeving. Dit klinkt als je het leest heel simpel, maar de voorbereiding hiervoor is al in het voorjaar begonnen met het zaaien van de pompoenen op het land van de fam Schoone. Daarna moeten de pompoenen in september worden geoogst en geschikt gemaakt worden voor het bewerken op het pompoenenfeest.

Ook werden de spellen voor de kinderen allemaal zelf gemaakt, speciale dank voor de vrijwilligers van de Kalverschuur, Martine, Christine en Klaas Rill. De kinderen zijn druk bezig geweest met het uithollen van de pompoenen en ook was er veel plezier met de spelletjes die opgesteld stonden in de schuur naast de Kalverschuur. Dat dit alles in de smaak viel, bleek wel uit het feit dat de meeste kinderen de hele middag bleven plakken.

Ook was er de mogelijkheid om met een huifkar het kabouterbos een eindje verderop bij de boerderij van de fam de Kuiper te bezoeken, ook dit was een belevenis. Meer dan tachtig kinderen bezochten het pompoenenfeest samen met hun ouders/grootouders, en de kinderen kwamen bijna allemaal gesminkt weer thuis.

Mee door de inzet van de vele vrijwilligers is het een groot succes geworden. Voor meer foto’s gemaakt door Koos Bax, zie www.rivierduingebied.nl