GGD Flevoland opent teststraat in Dronten

GGD Flevoland opent met ingang van 14 december een coronateststraat in Dronten aan de Nijverheidsweg 7. De teststraat bevindt zich in een voormalige loods en wordt opgezet als een drive-through. Dit betekent dat de test via het autoraam snel en veilig uitgevoerd wordt. Ook kan men per fiets, lopend en per scootmobiel door de teststraat.

De teststraat komt in Dronten, omdat ook in deze plaats behoefte was een GGD-locatie waar mensen zich kunnen laten testen op corona. Er is gekozen voor de Nijverheidsweg. Dit terrein is groot genoeg om meerdere testlijnen op te bouwen. Ook kunnen auto’s gemakkelijk het terrein op en af rijden. Zowel het aanrijden als het afrijden gebeurt via de Nijverheidsweg. Dagelijks kunnen 540 personen worden getest.

Belangrijk

De gemeente Dronten is verheugd over de komst van de teststraat. Wethouder Irene Korting: “Dat GGD Flevoland met een teststraat naar onze gemeente komt is belangrijk voor de volksgezondheid. We hebben daar als college van burgemeester en wethouders aandacht voor gevraagd. Door snel en dichtbij te kunnen testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen. Zo krijgen we samen grip op het virus en dat is ontzettend hard nodig.”

Afspraak 

De teststraat is 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:

Online: via www.coronatest.nl.

Telefonisch: Via 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.