Fruit in klassen de Duykeldam

fruit op de Duykeldam

Leerlingen van O.B.S. de Duykeldam uit Swifterbant krijgen voorlopig op school drie stuks fruit en groente per leerling per week. De school doet namelijk mee aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit programma stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten.
Gedurende 20 weken krijgen de kinderen gratis groente en fruit op woensdag, donderdag en vrijdag. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.
De leerlingen van groep 8 mochten vorige week de groente en het fruit in ontvangst nemen en uitdelen aan de rest van de school. Deze week staan er appels, peren en wortels op het menu    .
Aan de 12e editie doen bijna 3000 scholen mee. In deze 20 weken krijgen kinderen behalve gratis fruit en groente, ook interactieve lessen over groente, fruit en gezonde voeding. Meer kennis zorgt ervoor dat kinderen het belang zien van groente en fruit en het vaker eten.
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Het programma wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.