Feestelijke opening Fit-Lint

Feestelijke opening Fit-Lint

De realisatie van het Fit-Lint in Swifterbant ligt op schema. De betonnen platen zijn gestort en inmiddels goed uitgehard. De komende weken worden de apparaten geplaatst. Tijdens het Julifeest op zaterdag 6 juli zal het Fit-Lint feestelijk geopend worden.

Het Fit-Lint is bedoeld voor mensen van vrijwel alle leeftijden. Ouderen en jongeren kunnen elkaar al sportend ontmoeten. Sport verbindt. De apparaten lopen in moeilijkheid en intensiteit steeds een beetje op. Vier van de apparaten zijn gekozen zodat ouderen deze heel goed kunnen gebruiken, vier zijn gericht op de jongeren, maar beide groepen worden van harte uitgenodigd om ook de andere apparaten te gebruiken.

Het Fit-Lint doorkruist een aantal fietsroutes en fietsers wordt dan ook de mogelijkheid geboden om tijdens een fietstocht even lekker met een andere, ontspannen manier van bewegen bezig te zijn.  Ook veel hardloop- en loopgroepen komen geregeld langs de locatie van het Fit-Lint.

Met het Fit-Lint is niet alleen de verbinding gezocht tussen leeftijdsgroepen en tussen verschillende sporten, maar ook tussen recreatie in de buitenlucht en de verschillende horecagelegenheden van Swifterbant.

Het Fit-Lint is mogelijk gemaakt door de subsidie uit het fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland met co-financiering van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Swifterbant.