Feestelijke afronding modernisering Greente-Zuid in Swifterbant

Feestelijke afronding modernisering Greente-Zuid in Swifterbant

Met het doorknippen van een lint door wethouder Nico Verlaan sloot Oost Flevoland Woondiensten (OFW) woensdag 14 juni samen met de bewoners de modernisering van de Greente-Zuid in Swifterbant af.

In september 2016 startte OFW de modernisering van de 95 woningen in de wijk. Het was een flinke verbouwing; niet alleen de buitenschil is gemoderniseerd, ook kregen veel bewoners een tweede toilet, een nieuwe keuken en badkamer. De ruim vijftig jaar oude woningen hebben dankzij de isolatiemaatregelen (dak, kozijnen, beglazing en buitengevel) nu allemaal energieindex van 0.56 tot 0.96.

De modernisering is als pittig ervaren, maar vrijwel alle bewoners zijn erg tevreden over het eindresultaat. “We hebben in de rommel gezeten, maar achteraf is het prachtig geworden. Dat geldt ook voor de nieuwe keuken, badkamer, toilet en hogere borstwering achter. De binnenafwerking was nog een flinke klus voor ons, maar het was de moeite waard. Dat hoor ik ook van buren en via de Bewonerscommissie. De verwarming heb ik bijvoorbeeld al niet meer aan hoeven zetten in maart. Het energieverbruik scheelt de helft”, aldus een bewoner.

In haar speech maakte Truus Sweringa, directeur-bestuurder van OFW, complimenten voor de gemeente in de aanpak van de groene en grijze voorzieningen en voor de Huurders Belangen Vereniging en bewonerscommissie die het project begeleiden namens de bewoners. Ook noemde zij de inzet van de bewoners zelf; tijdens het project zochten zij elkaar op en schoten elkaar te hulp tijdens opruimacties.