Excursie in de Buurt in Swifterbant

Sport in Dronten werkt samen met Stichting Geschiedschrijving Dronten om beweging en cultuur te combineren. Excursie in de Buurt is een Cultuurhistorische wandeling door de kern van Swifterbant. Op woensdag 27 juli vertrekt de groep van alle leeftijden om 14.00uur vanaf de Steiger voor een wandeling van maximaal anderhalf uur.

Na het succes van Dronten is nu Swifterbant aan de beurt om een cultuurhistorische wandeling te beleven. De tocht start in de Steiger, waar onder het genot van een gratis kopje koffie een korte uitleg wordt gegeven door Dr. F.W.Schmidt over het de bouw van het dorp Swifterbant.

We gaan wandelen door de eerste woonwijken van Swifterbant en hebben het onder andere over de opbouw van het dorp zoals het door planologen is ontworpen, over het winkelcentrum in het begin, het gezondheidscentrum, de eerste basisscholen, het kerkcentrum en de inmiddels verdwenen Kombuis.

Er is een maximum aantal deelnemers van 20 personen. De kosten van deze wandeling zijn €2.00, maar het kopje koffie is gratis. Opgave kan bij de buurtsportcoach van Sport in Dronten: andre@sportindronten.nl