Eerste Pater Davidshert geboren

Het eerste Pater Davidshert is op vrijdag 10 april in alle vroegte geboren in Natuurpark Lelystad. De moeder heeft vanmorgen, na een dracht van 40 weken, het hertje geworpen en het dier heeft inmiddels de eerste stappen gezet. Per worp wordt er 1 jong geboren. Medewerker Terreinbeheer Gerwin de Vries verwacht dat er dit voorjaar nog vier herten bij zullen komen.

Pater Davidsherten
Het grote, bruin gekleurde dier is gekenmerkt door een lange kop, lange staart en lange poten met brede hoeven, die bij het lopen een krakend geluid maken. Alleen het mannetje heeft een gewei. Het grote gewei heeft geen oogtak (eerste en voorste zijtak) en alle einden zijn naar achteren gericht. Als ze ouder zijn dan acht jaar, werpen ze het gewei soms wel tweemaal per jaar af. Het zomergewei is groter dan het wintergewei.

Kraamvisite
In 1981 kwamen de eerste Pater Davidsherten (twee herten en zes hinden) naar Natuurpark Lelystad. De roedel bevat nu, met de komst van dit hert, 23 dieren. In tegenstelling tot de edelherten burlen de Pater Davidsherten in de zomer. Wilt u ook het indrukwekkende burlen meemaken? Meld u dan aan op www.flevolandschap.nl voor een van onze excursies in juni. Er lopen in Natuurpark Lelystad meer jonge dieren rond zoals pasgeboren zwijntjes en lammetjes. U bent van harte welkom om kraamvisite te komen in Natuurpark Lelystad aan de Vlotgrasweg 11.