Eerste editie streekmarkt Natuurpark Lelystad

Het Flevo-landschap houdt op zaterdag 15 augustus voor het eerst een streekmarkt op het plein bij het bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad van 12.00 tot 18.00 uur. De stichting wil de Flevolander kennis laten maken met producten uit de eigen provincie. ‘’Flevoland is een provincie met prachtige producten. Voor een groot deel komen ze voort uit de landbouw, maar ook de natuur in Flevoland brengt (h)eerlijke producten voort. Dat is iets om als Flevolander trots op te zijn’’, aldus Martin Jansen, directeur van Het Flevo-landschap.

Streekproducten

Op de streekmarkt kan de bezoeker allerlei verschillende producten proeven en kopen. Onder andere honing uit het natuurpark, soep van vergeten groenten, IJsselmeer paling, Hereford rundvlees, cider, kruidenthee, kruidenzalf en speciale bieren. Ook zijn er handwerkartikelen te verkrijgen en is er een demonstratie hout bewerken. Natuurpark Lelystad leent zich er uitstekend voor om met de zojuist ingeslagen etenswaren te picknicken.

Activiteiten

De streekmarkt wordt extra leuk omdat er ook activiteiten zijn voor het hele gezin. Zo kunt u amuletten maken van een gewei en wordt er een workshop creatief met kruiden gegeven. Kinderen kunnen de uitdaging aangaan om het survivalparcours bij de Natuurspeelplek af te leggen en ze kunnen zich laten schminken. Uiteraard rijdt de excursiewagen deze dag diverse keren door het park. Bovendien kunt u Natuurpark Lelystad bewonderen tijdens een boottocht met excursieboot de Bever. Zowel voor een tochtje met de excursiewagen als de boot wordt een kleine vergoeding gevraagd.

WILDkamperen

In het weekend van de streekmarkt kan men ook komen WILDkamperen in het Natuurpark. Ontwaak tussen de dieren, droom weg bij de nachtelijke dierengeluiden en doe overdag mee aan de vele activiteiten. Er wordt een compleet pakket geboden inclusief ontbijt en activiteiten. Op deze bijzondere en eenmalige camping is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie op www.flevo-landschap.nl/wildkamperen.