E-bookcafé in bibliotheek Swifterbant

Steeds meer mensen lezen vandaag de dag via smartphone, tablet of e-reader. Niet alleen omdat een stapel boeken veel ruimte inneemt, maar ook omdat het lettertype makkelijk aangepast kan worden, het minder zwaar in de hand ligt en omdat er steeds meer keus is. Bibliotheekleden hebben via de Online Bibliotheek toegang tot ruim 22.000 e-books. Wil je meer informatie over deze nieuwe manier van lezen of lees je al e-books, maar loop je tegen problemen aan? Kom dan naar het e-bookcafé in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Je kunt op woensdag 29 mei tussen 15.30 en 17.00 uur gewoon binnenlopen.

Lezen 2.0

Het lezen van e-boeken wordt steeds populairder, vooral rond de vakantieperiode. Niet zo vreemd, want een stapel van 7 dikke boeken neemt toch net wat meer ruimte in beslag dan je tablet of e-reader. Je kunt zelfs gewoon op je smartphone je favoriete boek lezen! Tijdens het e-bookcafé krijg je een heldere uitleg over het lenen van e-books bij de Online Bibliotheek. Onze medewerkers nemen je vanaf het begin mee en vertellen wat nodig is om e-books van de Bibliotheek te kunnen lezen op de e-reader, tablet of smartphone. Je komt zo meer te weten over het e-book platform van de Online Bibliotheek. Daarna ga je zelf aan de slag met je eigen e-reader of tablet en leer je hoe je een e-book van de Bibliotheek op een e-reader of tablet kunt zetten.

Als je tijdens het e-bookcafé langs wilt komen is het handig het volgende mee te nemen:

  • Inloggegevens van de e-mail, bibliotheek en Appstore
  • De bibliotheekpas
  • Smartphone, tablet of e-reader
  • Lees je op een e-reader? Neem dan ook een laptop met muis, oplader en e-readerkabel mee.

Al lid van de Bibliotheek? Dan hoef je je alleen aan te melden bij de Online Bibliotheek om e-books te lenen. Lees je graag op de e-reader dan moet er van tevoren de nieuwste versie van adobe digital editions op een laptop of pc geïnstalleerd worden. Maar ook hier helpen wij bij.