Dubbele winst Swift volleybal tegen Libero

De volleybalheren 1 en 2 van Libero en Swift’64 speelden zaterdagmiddag tegen elkaar in ’t Dok in Dronten. Deze wedstrijden hebben altijd een extra lading door de rivaliteit van de dorpen onderling. Sportieve rivaliteit moest het beste in de ploegen naar boven halen.

Heren 1

Libero staat 4de en Swift’64 staat 1ste in de 2de klasse. Het oude Libero was aangevuld met wat jongeren uit heren 1 en het jonge Swift was aangevuld met wat ouderen uit heren 2. De eerste set won Libero vrij gemakkelijk, mede doordat de scheidsrechter nogal wat fouten maakte. Zeker niet expres en hij heeft ook excuus gemaakt en dan is het ook weer goed. De volgende 3 sets was weer zichtbaar waarom Swift bovenaan staat en deze sets werden dan ook gewoon gewonnen. De zeer goede nr4 van Libero kon daar in zijn eentje ook geen verandering in brengen. Swift was meer een ploeg en door servicedruk en gevarieerde aanvallen werd de krachtsverhouding duidelijk. Swift blijft de beste ploeg in de regio. (1-3)

Heren 2

Nu de jongeren van Libero tegen de ouderen van Swift. Het verschil op de ranglijst is hier veel kleiner dan bij heren 1. Libero staat 5de en Swift staat 3de. In het veld leek alsof het om een wereldkampioenschap ging en alle trucks werden uitgehaald om te winnen. Het spel zelf natuurlijk, maar ook de psychologische oorlogsvoering door Libero door elke keer de bal tergend langzaam terug te rollen. De eerste set was voor Swift 20-25, maar de tweede en derde set was Libero net iets sterker vooral weer door veelvuldig te spelen over de nr4 (25-23 25-21). Toen nr4 er even uitging plofte het helemaal in elkaar en was Swift duidelijk sterker. Door net op tijd terug te keren in het veld pakte ze deze 2 sets. Swift heeft daarop de tactiek aangepast en is meer druk gaan zetten waardoor de 4de set met 21-25 naar hen ging. Libero raakte daardoor van de leg en probeerde met fluistervolleybal en uitlachen Swift van de wijs te brengen, maar het werkte tegen henzelf. Swift was mentaal en als ploeg beter en pakte de laatste set met 13-15. Ook hier blijft Swift de best ploeg uit de regio.

Waar komt dat succes vandaan?

Er is veel ervaring in Swift en die ervaring wordt ingezet om beter te leren volleyballen. Twee uitstekende trainers zorgen voor de inhoudelijke verbeteringen, maar ook mentale aspecten van het spel worden verbeterd. Vooral spelers uit heren 1 profiteren hiervan. Zij laten zien wat je kan bereiken met hard werken, elkaar opjagen, maar altijd met plezier naar elkaar toe. Een beleid dat al jaren werkt en wat ervoor zorgt dat vele ploegen elkaars wedstrijden bekijken en waar jeugd met trots bij betrokken wil zijn. Ook eens de gezelligheid en sportiviteit van Swift ervaren. Kom langs of neem contact op. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 maart om 16.00 uur in de Steiger.