Dodgeball-activiteit in Swifterbant succesvol verlopen

Diverse jongeren hebben op dinsdag 21 juli deelgenomen aan de dodgeball vakantie-activiteit van Sport in Dronten in samenwerking met de DodgeBall Federatie Nederland.

Door de jongeren werd er fanatiek gespeeld, gesmeten en gegooid op het veld bij de Greente. Wat met dank aan Dorpsbelangen Swifterbant werd omheind door dranghekken om het werpgeweld tegen te houden.

Robin van den Bergh (oprichter van DodgeBall Federatie Nederland) heeft na aanleiding van het jaarlijks succesvolle DodgeBall toernooi op het Almere College in Dronten een groep gevormd dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens onder andere het EK DodgeBall op 28,29 en 30 augustus 2015 in Belfast Noord Ierland.

Deelnemer aan de activiteit in Swifterbant, Martijn van der Stege, is vanwege zijn speeltechnieken door Robin van den Bergh uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de trainingen. De kans bestaat dat hij daarna speler kan worden van het nationaal Nederlands heren team. De trainingen zijn inmiddels gestart en vinden plaats op de maandag en woensdag aan de Lijzijde in Dronten. Een aantal trainingen hiervanĀ  zijn toegankelijk voor gasten en bezoekers.

Met evenementen/activiteiten als in Swifterbant en het Almere College hopen de buurtsportcoaches en de Dodgeball Federatie Nederland dat het draagvlak groter wordt voor een groter succes van deze sport in Nederland.

Voor meer informatie www.oranje.dodgeballnederland.nl of kijk op www.sportindronten.nl