Djembé workshop in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Djembé workshop in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Op vrijdag 5 oktober is het weer Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Deze keer kunnen de kinderen zich heerlijk muzikaal uitleven tijdens de workshop Djembé van Doun Doun Clack Son uit Emmeloord.

Op een djembé spelen is hartstikke leuk, vooral omdat je al vrij snel in een groep gezamenlijk een leuk en opzwepend ritme kunt spelen. Er zijn drie soorten slagen die tijdens de workshop aangeleerd worden, dat zijn de slap, de bas en de toon. Met die slagen wordt er samen een mooi ritme ontwikkeld.

Er worden twee workshops gegeven. De eerste begint om 16.00 uur en de tweede een half uur later. De workshops zijn gratis toegankelijk. Belangstellenden kunnen een kaartje downloaden via de website www.flevomeerbibliotheek.nl.

Djembé workshop

Doun Doun Clack Son, is de naam van de djembégroep uit Emmeloord. Deze bestaat zo’n tien jaar en speelt voornamelijk West-Afrikaanse ritmes.  De groep probeert één keer per week samen te spelen en wil graag het enthousiasme dat de leden zelf hebben overbrengen op kinderen.

Bij de workshops worden djembés, percussiemateriaal en de zogeheten Doun-Douns gebruikt: dat zijn drie grote trommels die bespeeld worden met stokken en waarmee het ritme wordt aangegeven.

Over Vrijdag Blijdag

Elke eerste vrijdag van de maand staat tijdens Vrijdag Blijdag een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.