Dementie, de diagnose en dan…

Elke dinsdagmiddag zitten vrijwilligers Geertje en Leonard klaar in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant om met patiënten en mantelzorgers in gesprek te gaan.

Je krijgt de diagnose dementie, en dan? Je leven staat op zijn kop, kan ik blijven werken of mijn hobby’s blijven uitoefenen? Hoe beïnvloedt de diagnose de relatie met mijn partner die vaak ineens mantelzorger wordt? Allemaal vragen die opkomen na het horen van dit nieuws. Het Odensehuis Flevoland wil op dit soort vragen een antwoord geven. Daarom organiseren ze op dinsdag 2 juli van 14.30 tot 16.30 uur een informatiemiddag in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Deze middag zal  gaan over de verschillende soorten van hersenfalen met de daarbij behorende symptomen en problemen. Voor deelname aan deze middag graag een berichtje sturen naar geertjestam@kpnmail.nl of via 0321-323352 / 0640363505. Dit vanwege de beperkte ruimte.

Kennis maakt macht

Als de diagnose is gesteld, treft het niet alleen de persoon zelf maar ook zijn of haar hele omgeving.

Het mag duidelijk zijn dat kennis van zaken wat betreft dementie erg belangrijk is voor het omgaan met personen die met dementie te maken krijgen. Toch zijn er nog vaak problemen met het vinden van de juiste houding. Het Odensehuis Flevoland organiseert daarom een ‘rond de tafel’ gesprek.

Deze middag zal gaan over de verschillende soorten van hersenfalen met de daarbij behorende symptomen en problemen. Door de verschillende vragen die ons bereiken is het duidelijk dat deze voorlichting veel kan betekenen. Kennis van de verschillende symptomen kunnen verhinderen dat er snel discussies ontstaan. Kennis van zaken betekent ook dat de taak van de mantelzorger beduidend lichter wordt; Kennis maakt macht.

Odensehuis Flevoland

Elke dinsdagmiddag is het Odensehuis Flevoland van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. U kunt hier terecht met vragen over hersenfalen en de gevolgen hiervan in de omgeving.