Dementie, de diagnose en dan…

Elke dinsdagmiddag zitten vrijwilligers Geertje en Leonard klaar in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant om met patiënten en mantelzorgers in gesprek te gaan.

Op dinsdag 27 augustus organiseert het Odensehuis een speciale rondetafelgesprek met als onderwerp Dementie, de diagnose en dan… Wethouder van Bergen is hierbij ook aanwezig. Het gesprek begint om 14.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant.

Zien is 1 en Doen is 2

Tijdens het rondetafelgesprek ga je met elkaar onderzoeken wat iedereen kan bijdragen aan een betere omgang met personen met geheugenstoornis en lichte dementie. Door meer te weten over de problemen die zich bij deze stoornissen voordoen, kunnen we een bijdrage leveren aan een betere communicatie. Vragen die langs komen zijn bijvoorbeeld: Welke middelen kunnen we hierbij gebruiken? Waar gaat de belangstelling naar uit? Maar ook Wat is realiseerbaar?

Over het Odensehuis

Elke dinsdagmiddag is het Odensehuis Flevoland aanwezig in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant om vragen te beantwoorden over hersenfalen en de gevolgen voor de omgeving.