Dagcentrum Het Pluspunt zoekt extra vrijwilligers

Het Pluspunt

Dagcentrum Het Pluspunt van Coloriet in Swifterbant gaat vanaf 4 september ook op maandag open. Het biedt dan vijf dagen in de week activiteiten aan mensen met geheugenproblemen die behoefte hebben aan een gestructureerde en zinvolle dagbesteding. Coördinator Wilma Damen zoekt daarom extra vrijwilligers die een dagdeel mee willen helpen.

“Mede door de inzet van de vrijwilligers krijgen de bezoekers van Het Pluspunt individuele aandacht en kunnen wij de activiteiten afstemmen op de wens en de behoefte van de bezoeker”, legt Wilma Damen uit. Een van de bezoekers houdt van taarten bakken en vrijwilliger Nellie ook en zo kunnen zij dat nu samen doen. Daarnaast worden er spelletjes gespeeld, muziek gedraaid, bewegingsactiviteiten gedaan en veel meer.

Clubhuis gevoel
De animo voor de dagopvang loopt zo goed, dat het centrum een dag extra open gaat. Hierdoor is nog plek voor meer bezoekers. Volgens Wilma Damen is het belangrijkste dat er een clubhuis gevoel is, waardoor de bezoekers zich prettig voelen en een leuke dag hebben gehad. Een van de vrijwilligers: “Het is bijzonder om met deze groep ouderen te werken. Ik kan het iedereen aanraden.” Zolang de vrijgekomen plekken nog niet gevuld zijn, komt vrijwilliger Diny op maandag extra helpen.

Aanmelden
Vind je het leuk om een dagdeel activiteiten met ouderen te begeleiden? In groepsverband of schenk jij liever individuele aandacht aan een oudere? Neem dan contact met op met Dagcentrum Het Pluspunt via pluspunt@coloriet.nl. Of kom langs: Heraldiek 2A in Swifterbant. Meer informatie staat op www.coloriet.nl

Coloriet
Coloriet biedt een brede keuze aan zorg en welzijn: thuiszorg, woonzorgcentra, behandeling en revalidatie, dagactiviteiten en dagopvang. Wij kijken met andere ogen naar de zorg. Door vooruit te gaan en te vernieuwen. Door jou te stimuleren om alles uit het leven te halen. Zodat je het zelf kunt, zoveel als mogelijk. Het leven is van jou. Dat is wat wij als Coloriet beloven.