Cursus Auto te Water in zwembad De Abelen

Op zaterdag 4 juli is er een cursus Auto te Water in Zwembad de Abelen te Swifterbant. De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk waarbij men zelf met de auto te water gaat.

Optisport en Sport in Dronten hebben deze unieke cursus naar de Gemeente Dronten gehaald om de inwoners in de gelegenheid te stellen te ervaren wat er gebeurt als je auto met passagiers te water raakt. Jaarlijks belanden er in Nederland ongeveer 800 auto’s in het water. Zodra een auto te water raakt, is het zaak om er zo snel mogelijk uit te komen. Niet iedereen weet wat de beste manier is om dit te doen. Tijdens de cursus wordt geleerd hoe te ontsnappen uit een auto die in het water raakt.

Onder toeziend oog van een team ervaren begeleiders wordt deze cursus een ervaring waar jong en oud veel baat bij kan hebben. Daarnaast is de cursus ook een leuke en spannende ervaring.

De cursus Auto te Water is op zaterdag 4 juli in Zwembad de Abelen te Swifterbant van 09:00 tot 12:30. Inschrijven kan bij de receptie van het zwembad. Het aantal deelnameplaatsen is beperkt. De kosten voor de cursus bedragen 35 euro per persoon en is inclusief koffie of thee.