Concert Amor Musae met Tiroler kapel De Lindelanders

Concert Amor Musae met Tiroler kapel De Lindelanders

Henk Grijsen is al ruim 60 jaar muzikant en hiervan al meer dan 40 jaar lid van Amor Musae evenals inmiddels zijn kinderen en kleinkinderen. Henk begon als jochie van 10 zijn muzikale carrière in zijn geboortedorp Linde in Drenthe bij muziekvereniging D.E.S. (Door Eendracht Sterk). De familie Grijsen komt nog vaak in Linde en heeft nog steeds contact met Henk ’s oude vereniging. Zo is het idee ontstaan om samen een concert te geven. In 2014 is dit al gebeurd in Linde en nu komt D.E.S. naar Swifterbant op 11 juni in De Hoeksteen.

D.E.S. bestaat momenteel uit een fanfare, een malletband en de Tiroler kapel De Lindelanders. Zij komen op 11 juni met de malletband en Kapel. De Kapel wordt gevormd door een kleine 20 muzikanten. Allen zeer gedreven en in hart en nieren muzikant. De kapelmeester is Anne Geert Bartelds. De kapel is een begrip in Linde en wijde omgeveing en niet meer weg te denken uit dit dorp. Ze zijn actief als huisorkest van de Drentse vereniging ’t Aol Volk uit Emmen en treden veel op bij Oktoberfeesten en andere gezellige Tiroler feesten. Ook zal de malletband van D.E.S. optreden o.l.v. Giovanni Timmermans.

Van Amor Musae zullen de brassband en de jeugdgroepen JAM en JAM-start voor het voetlicht treden. Deze groepen staan allen o.l.v. Martijn de Lange-Duijster. Hoewel de malletband van Amor Musae deze avond niet volledig kan zijn zullen zij toch samen met wat jeugdleden o.l.v. Ciska Terpstra een stevig stukje slagwerkmuziek ten gehore brengen. Tevens zullen Amor Musae en D.E.S. enkele stukken gezamenlijk spelen. Al met al belooft het een mooie muzikale avond te worden vol afwisselende muziek.

Het concert begint om 19.30 uur. De entree is gratis maar er zal wel een collecte worden gehouden ter bestrijding van de kosten. De zaal is open vanaf 19.00 uur.