ColorJOGG als opening Nationale Sportweek 2018

Als opening van de Nationale Sportweek 2018 organiseert Sport in Dronten op vrijdag 14 september de tweede editie van de ColorJOGG. De jeugd tot 18 jaar uit de gemeente Dronten kan ook dit jaar weer gratis meelopen aan deze kleurenloop. Na het succes van afgelopen jaar is er besloten om een vervolg te geven aan de ColorJOGG. Vorig jaar werd de ColorJOGG georganiseerd als kick off voor de gemeente Dronten als JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht). Zo’n 270 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar renden mee.

Dit jaar is besloten om de ColorJOGG te organiseren als start van de Nationale Sportweek 2018. Buurtsportcoach Maarten van Erp: “We wilden graag een vervolg geven aan het evenement. We kregen veel positieve reacties afgelopen jaar en we kregen voor dit jaar al vragen of er weer een ColorJOGG georganiseerd zou worden. Wij hebben daarom besloten om het dit jaar te koppelen aan de Nationale Sportweek 2018”.

Route

De route is korter dan afgelopen jaar. Deelnemers kunnen dit jaar meerdere rondes lopen binnen het half uur zodat ze zelf kunnen beslissen hoeveel kilometer ze willen lopen. “We hebben de route aangepast om ook voor de jongsten aantrekkelijk te zijn. De route is nu 1 kilometer lang en zowel start als finish is op het Meerpaalplein. Voor de deelnemers die meer kunnen lopen is er de mogelijkheid om meerdere rondes te lopen. Na een half uur sluit het parcours en kunnen de laatsten hun ronde afmaken” aldus Maarten van Erp.

Deelnemen

Alle inwoners van de gemeente Dronten tussen 6 en 18 jaar kunnen deelnemen aan de ColorJOGG. Ben je jonger dan 6 jaar dan mag je meedoen samen met een begeleider. De gezamenlijke start is om 17.00 uur en de laatste ronde sluit om 17.30 uur.

Aanmelden voor de ColorJOGG 2018 is gratis kan via de website www.colorjogg.nl of de website van Sport in Dronten tot vrijdag 7 september.