Coloriet betrokken bij uitbreiding gebruik MFC Swifterbant

Coloriet betrokken bij uitbreiding gebruik MFC Swifterbant

Het College van de gemeente Dronten wil een bredere inzetbaarheid en gebruik van het MFC (multifunctioneel centrum) in Swifterbant. Samen met OFW was de insteek alleen gericht op dertig seniorenwoningen met zorg. Na gesprekken met Coloriet wordt daarnaast nu een stap verder gezet met zorgappartementen met een gemeenschappelijke huiskamer voor bewoners met dementie.

De insteek van de uitbreiding van de plannen is dat meer inwoners van Swifterbant in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Ook als aanvullende zorg- en dienstverlening onontbeerlijk wordt. Coloriet wil daaraan een bijdrage leveren. Dat kan zijn door zorg thuis te leveren met de wijkzorg, maar ook andere vormen zoals dagbesteding en beschermd wonen voor dementerenden zijn daarbij mogelijk.

Verplaatsing Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt

Het inpassen van de wensen van Coloriet is aanvullend op de verplaatsing van de dagbestedingsactiviteiten voor mensen met geheugenverlies vanuit Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt. Dit centrum zit nu nog in het gebouw De Steiger.

Werkbezoek De Sfinx in Zeewolde

Coloriet is al lang betrokken bij de herontwikkeling van de Hoeksteen en de Kombuis. Met de gemeente, de Meerpaal, OFW, FlevoMeer Bibliotheek zijn we ons op mogelijkheden aan het oriƫnteren. Dat doen we onder andere door werkbezoeken. Coloriet heeft daarom de samenwerkingspartners uitgenodigd om te komen kijken naar De Sfinx in Zeewolde, waar wonen, zorg en welzijn samengebracht zijn.