Collectanten Nierstichting in Swifterbant halen 1600 euro op tijdens collecteweek

Collectanten Nierstichting in Swifterbant halen 1600 euro op tijdens collecteweek

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. InSwifterbant bracht dat zo’n 1600 euro op. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de  Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Dit jaar waren er meerdere jubilarissen onder onze collectanten! Één collectant collecteerde dit jaar voor de 40e  keer! Zij kreeg van de Nierstichting een prachtig beeld en een mooi boeket bloemen! De andere jubilaris maakte dit jaar haar 25e collecteweek mee! Ook voor haar was er een mooi boeket en een zilveren collectebusje!  Ook waren er enkele collectanten die nu alweer voor de 10e keer de collecte liepen!

Collectanten essentieel; wilt u volgend jaar ons ook helpen als nieuwe collectant?
“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Marieke van ’t Riet, Nierstichting collectecoördinator  in Swifterbant “Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt zodat nierpatiënten de vrijheid hun leven terug te geven.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierziekten te genezen.

In cijfers
• 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
• 50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.
• 16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.
• In 2018 besteedde de Nierstichting 15,4 miljoen aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.