Christelijk onderwijs Swifterbant 50 jaar

Christelijk onderwijs Swifterbant 50 jaar

Christelijk onderwijs Swifterbant bestaat 50 jaar. De Branding startte in 1967 met het christelijke onderwijs. De Schalmei werd jaren erna geopend, omdat het dorp erg hard groeide en er veel jonge kinderen waren. Beide scholen hadden een kleuterschool: De Meeuwenplaat en De Toonladder. Na de intreding van de wet op het basisonderwijs bleven De Branding en De Toonladder over. De scholen werden kleiner en uiteindelijk zijn ze gefuseerd en is alleen De Branding nog over. 50 jaar onderwijs aan kinderen in het dorp Swifterbant!

Dit vieren we met een paar dagen feest en een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Woensdag 4 t/m vrijdag 6 oktober is er feest voor en met de kinderen. Er is een sing-in in de Hoeksteen, er wordt een circusact ingestudeerd en er is een vossenjacht.

Zaterdag 7 oktober is er tussen 14.00 – 17.00 uur een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Van iedere klas heeft een oud-leerling de vraag gekregen zijn of haar klas bij elkaar te zoeken. Hebt u niets gehoord? Op de website van de school is te lezen hoe u zich kunt aanmelden. www.pcbdebranding.nl