Buurtsportcoaches en de gemeente Dronten halen bevrijdingsvuur in Wageningen op

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei hebben de buurtsportcoaches in samenwerking met de gemeente Dronten de bevrijdingsestafette binnen 7 uur afgelegd van Wageningen naar Dronten. 9 lopers verdeeld over de 76 kilometer brachten het vuur naar het Redeplein waar burgemeester Aat de Jonge het vuur om 09:00 uur ontbrande.

Op maandagavond 4 mei vertrok de groep om 21:30 uur vanaf het Redeplein om met de touringcar richting Wageningen te gaan. Om middernacht werd op het 5 mei plein in Wageningen het startsein gegeven voor de deelnemende gemeentes, sportverenigingen en participanten om het bevrijdingsvuur naar de eigen gemeente te verplaatsen.

Door de slechte weersomstandigheden werd het lopen niet makkelijk gemaakt dit jaar. Harde wind en regen waren de tegenstander voor de lopers.

Tijdens de estafette werd de groep ondersteund door Bowen therapeut Monique Baak van praktijk M to B, die de aanslag van de regen op de spieren, goed kon behandelen.

Om 07:00 uur arriveerde de laatste loper bij voetbalclub SV Reaal Dronten. Na een heerlijk ontbijt werd daar vandaan het laatste stuk van de estafette ingezet. Burgemeester Aat de Jonge liep met het hele team gezamenlijk de laatste kilometers mee, om het vuur op het redeplein te ontbranden.

De bevrijdingsestafette is een traditie die de buurtsportcoaches graag willen voortzetten. Volgend jaar hopen de buurtsportcoaches op meer participanten binnen de gemeente Dronten. Het is belangrijk dat de boodschap wordt doorgegeven. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!