Buurt idee? Vraag voor 1 maart budget aan!

Inwoners van de gemeente Dronten krijgen een maand extra tijd voor het indienen van hun aanvraag voor het bewonersbudget 2016. Team wijk- en buurtbeheer heeft dit besloten omdat ze kampten met een technische storing op de website www.actiefinjouwbuurt.nl waar het budget aangevraagd kan worden. De website werkt inmiddels weer naar behoren en inwoners kunnen hun aanvraag nu indienen tot 1 maart 2016.

Prettig wonen is veel meer dan het wonen in een fijn huis. Prettig wonen heeft evenveel te maken met wonen in een fijne wijk of buurt. Wijk- en buurtbeheer wil (nog meer) stimuleren om zelf initiatieven te ontplooien om wijken en buurten mooier te maken. Natuurlijk worden inwoners daarbij geholpen! Een (moes)tuin aanleggen in de wijk, die met de buurtbewoners onderhouden of een zeskamp organiseren om elkaar beter te leren kennen. Dat zijn een aantal mooie voorbeelden van laagdrempelige projecten die de leefbaarheid verbeteren en waarvoor bewonersbudget beschikbaar is.

Heeft u een idee en wilt u hiervoor bewonersbudget aanvragen? Of wilt u meer weten over de bewonersbudgetten? Kijk dan snel op www.actiefinjouwbuurt.nl > bewonersbudget