Buitenspeeldag door jongerenbelangen

SWIFTERBANT – Jongerenbelangen Swifterbant heeft zich aangesloten bij de Nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 10 juni zijn er van 13.30 tot 17 uur spelletjes en allerlei andere activiteiten op De Greente.

,,Het is bijna zover”, meldt Jantje Beton dat de dag landelijk organiseert samen met Nickelodeon, ,,We hebben al meer dan 600 aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen en ouders en kids ontvangen.”

Spetterend en actief programma

Jongerenbelangen Swifterbant doet ook mee: ,,Wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen met kinderen een spetterend en actief programma in elkaar gezet. De intentie is: bezorg kinderen een waanzinnige en onvergetelijke dag boordevol plezier. Meedoen is vrij en zonder aanmelding.”

Jongerenbelangen verzorgt de activiteiten in samenwerking met Fantalusion: ,,Er worden spelletjes gedaan, er is veel muziek en ook is er een animatieshow door Cowgirl Suzy en Robbie Rover.”

Buitenspelen is een must

Jantje Beton: ,,Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet.”

,,Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.”

buitenspeeldag-de-greente-swifterbant