Bouw Jehovah’s Getuigen in Swifterbant kan door

DEN HAAG/SWIFTERBANT – De Jehovah’s Getuigen hebben vooralsnog vrij baan voor de bouw van een nieuwe Congreshal in Swifterbant.
De Raad van State in Den Haag heeft vrijdag in een voorlopige uitspraak de bezwaren afgewezen tegen de bouw van een nieuwe Jehovah’s congreshal voor 3.400 bezoekers in Swifterbant.

De bezwaren werden ingediend door omwonende Gerco Consemulder. Hij maakt zich zorgen over zijn uitzicht en over de toenemende verkeersdrukte op de Swifterringweg waar de gemeente volgens hem veel te licht over denkt. De Raad van State stelt dat Consemulder op 150 meter van de nieuwe hal woont en dat er een brede groenstrook met bomen tussen zit. Het rechtscollege ziet geen reden om te twijfelen aan de aanname van de gemeente Dronten dat de bouw zou leiden tot een geringe toename van 330 autobewegingen op de Swifterringweg.

De nieuwe congreshal, waar ook overnacht kan worden, is gepland naast de bestaande hal die gerenoveerd wordt.

Absolute zekerheid of de nieuwbouw kan doorgaan komt pas later dit jaar. Op uitdrukkelijk verzoek van Consemulder gaat de Raad van State over een paar maanden nog een bodemzitting houden waarin het bestemmingsplan Swifterbant-Randweg van de gemeente Dronten definitief wordt beoordeeld.

Bron: De Stentor

Foto © Wikimedia Commons/Effeietsanders