Bijbeltentoonstelling in Congreshal van Jehovah’s Getuigen

Bijbeltentoonstelling in Congreshal van Jehovah's Getuigen

Welk boek is (geheel of gedeeltelijk) in bijna drieduizend talen beschikbaar? Welk boek werd het afgelopen jaar gekozen tot het belangrijkste boek van Nederland? De Bijbel! Het schrijven, kopiëren, vertalen, drukken en verspreiden van de Bijbel vormt een boeiend maar vaak ook aangrijpend verhaal dat ook een enorme stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van ons land.

Mannen, vrouwen en kinderen hebben vaak hun leven gewaagd om de Bijbel te kunnen lezen.

De Bijbeltentoonstelling ‘De Bijbel en de Naam’ schetst het verhaal van de Bijbel als boek. Bezoekers maken een reis door de geschiedenis: hoe en waar de Bijbel is ontstaan, en op welke materialen werd geschreven, van potscherven tot papyrus en perkament.

Deze expositie zal tevens unieke exemplaren van Nederlandse Bijbels bevatten, waaronder de Delftse Bijbel van 1477 en ingaan op vragen als: ‘Wat was de eerste gedrukte Nederlandse Bijbel, wanneer werd deze uitgegeven en wat was er zo bijzonder aan?’, ‘Hoeveel moeite hebben Bijbelvertalers gedaan om Gods naam in de Bijbel terug te brengen?’ en ‘Hoe werd de Bijbel aanvankelijk nog met de hand overgeschreven, hoe werd hij vertaald en uiteindelijk gedrukt en verspreid?’
­

De tentoonstelling ‘De Bijbel en de Naam’ is gratis toegankelijk.
19 januari t/m 2 april 2017
www.bijbelexpo.nl

Adres: Congreshal van Jehovah’s Getuigen, Randweg 1-3, 8255 PS Swifterbant
Openingstijden: elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.
Het bezoek dient via een tijdslot van te voren op de website te worden aangegeven.