Bieb biedt online vertier

Bieb biedt online-lezen

Nu zoveel mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn en het sociale leven grotendeels stil is komen te vallen, komt het CPNB met een mooie campagne: #ikleesthuis. Kinderboekenschrijfster Manon Sikkel riep de hashtag in het leven om op social media leestips met elkaar te delen. Er zijn namelijk zoveel redenen om te gaan lezen nu andere sociale en culturele activiteiten zijn vervallen.

Verhalen bieden, ook in deze tijd, de kans om toch even te ontsnappen, om te reizen en te beleven door de ogen van iemand anders. Grenzen van Italië dicht? Met een boek kun je er alsnog veilig naartoe! Bovendien zorgen boeken voor verrijking en verdieping, is het goed voor de taalontwikkeling en uitbreiding van je woordenschat, en is het een aangenaam tijdverdrijf. Dat kan als fysiek boek, maar ook met luisterboeken en e-boeken. Ook al is de bibliotheek momenteel gesloten, in de Online Bibliotheek is het drukker dan ooit!

 

Online Bibliotheek

Helaas zag FlevoMeer Bibliotheek zich afgelopen zondag genoodzaakt om met het oog op de veiligheid van bezoekers en medewerkers de deuren van haar vestigingen voorlopig te sluiten. Achter de schermen draait de bibliotheek echter overuren, om iedereen online zo goed mogelijk te bedienen. Zo werden er al 100 extra luisterboeken toegevoegd aan de Luisterbieb. Deze extra luisterboeken zijn voor iedereen te beluisteren, of je nu lid bent of niet. Ook is er een aanbod van meer dan 28.000 e-books voor zowel jeugd- als volwassen leden.

 

Online ook veel voor jeugd

Op flevomeerbibliotheek.nl zijn bovendien veel digitale bronnen te vinden voor kinderen. Dat is fijn, nu veel van hen niet naar school kunnen en ze zich buiten de leertaken van school om zelf bezig moeten houden. Op de bibliotheekwebsite staan allerlei handige links naar online bibliotheekdiensten en partners, zoals Junior Einstein (een website waar je kunt oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal aangepast per groep), De Voorleeshoek en Bereslim (sites met leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar) en Yoleo (een website waar kinderen kunnen luisteren en lezen tegelijk, terwijl ze intussen leespunten verdienen waarmee ze een virtuele kamer kunnen inrichten). Ook vinden kinderen hier een link naar een speciale pagina met leerzame informatie over allerlei thema’s, die ze bijvoorbeeld voor werkstukken en spreekbeurten kunnen gebruiken.

Ondanks dat de FlevoMeer Bibliotheek vestigingen nu gesloten zijn, is het nog steeds mogelijk om lid te worden via FlevoMeerBibliotheek.nl. Bij de inschrijving krijg je als nieuw lid een tijdelijk nummer, waarmee het mogelijk is om meteen e-books en luisterboeken te lenen via onlinebibliotheek.nl. Dat is wel zo handig als je mee wilt doen aan #ikleesthuis. Later, als de vestigingen weer open zijn, kun je als nieuw lid op vertoon van je legitimatiebewijs een pas afhalen om ook fysieke materialen te lenen.