Bibliotheek ‘back in business’

Bieb weer open

Alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek zijn weer open voor het inleveren van boeken en voor het lenen van nieuwe boeken. Ook het reserveren van boeken en inschrijven voor een lidmaatschap is weer mogelijk. Vanaf dinsdag 2 juni breidt de bibliotheek haar diensten – in alle vestigingen – verder uit.

Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van werkplekken, computers en kopieermachines. De insteek blijft dat een bezoek aan de bibliotheek gaat om een kort verblijf. Vandaar dat een computer maximaal 30 minuten gebruikt mag worden. Klanten maken gebruik van de computers door zich vooraf te melden aan de balie. Indien klanten individuele hulp nodig hebben bij het gebruik van de computer, blijft de medewerker op 1,5 meter afstand. Er kan geen (munt-)geld gewisseld worden. Voor het gebruik van de kopieermachine moet gepast muntgeld meegenomen worden.  Kijk voor alle informatie op www.flevomeerbibliotheek.nl

Quarantainetijd verkort

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aangegeven dat de quarantainetijd voor ingeleverde boeken beperkt kan blijven tot 36 uur in plaats van de eerdere tijd van 72 uur. Dit betekent dat het verwerken van ingeleverde boeken sneller kan en deze boeken eerder beschikbaar zijn voor leden. Sinds de ‘heropening’ hebben duizenden bezoekers een kort bezoek gebracht aan een van de zeven vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. “De reacties waren heel positief. Leden zijn blij dat ze weer fysieke boeken kunnen uitzoeken in de bibliotheek” vertelt directeur Jan Gommer. “Ook de medewerkers zijn blij dat ze hun vaste gezichten weer zien in de bibliotheek. Alles verloopt goed en rustig, vandaar dat we besluiten om de dienstverlening verder uit te breiden.”