Bevrijdingsvuur voor de 2e maal naar Dronten

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei gaan de buurtsportcoaches en de gemeente Dronten de bevrijdingsloop afleggen van Wageningen naar Dronten. Over een afstand van 76 km lopen 9 deelnemers in estafettevorm naar het Redeplein. Hier zal burgemeester Aat de Jonge om 09:00 uur het vuur ontsteken.

In 2014 namen de buurtsportcoaches voor het eerst deel aan deze loop. Vanwege het grote succes en met name het gevoel van saamhorigheid, is besloten om dit jaar opnieuw mee te doen.

Op maandagavond verzamelen de lopers zich op het Redeplein om met de touringcar richting Wageningen te vertrekken. Om middernacht 00:00 uur zal het startschot klinken voor alle deelnemende gemeentes, sportverenigingen en organisaties om het vuur naar huis te brengen.

De lopers uit Dronten zullen tijdens hun estafette ondersteund worden door Bowen therapeut Monique Baak van praktijk M to B.

Vanaf 08:30 loopt de complete groep samen met burgemeester Aat de Jonge het laatste deel van de route om uiteindelijk op het Redeplein het bevrijdingsvuur aan te steken. Men is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en de groep te onthalen.

Foto © Studio Kastermans (Burgemeester Aat de Jonge ontsteekt in Dronten het bevrijdingsvuur, 2014)